fb



Öppettider: Vi är tillgängliga Måndag-Fredag 09.00 - 16.00 och Lördag 09.00 - 14.00

Mashad - Antique Persisk matta 172x125

Mashad - Antique Persisk matta 172x125

 Image Zoom


Färgerna på varje matta ser olika ut beroende från vilket håll ni tittar på dem. Ni kan titta på mattan från olika synvinklar på nedanstående bilder:

  • Erbjudande: 52340 kr       -30%
  • Butikspris: 74772 kr
  • Mattkod: ant189-1323
  • Storlek: 172x125 cm
  • Tjocklek: Tunn (<5 mm)
  • Oldness: 80-100 (Antiker)
  • Lugg - Varp: Ull i Silke
  • Knutarnas Täthet: cirka 500.000 Antal knutar per m²
  • Mattans färger:

Mashad mattor: Mashad är känd som staden Ferdousi poeten av “Shahnameh” (Boken om kungar) som anses vara en nationell hjältedikt i Iran. Är dessutom känd som helig stad utav Shiiter Iranier. Är huvudstaden till landsorten Horasan och ligger 100 kilometer öster om Teheran. Även känd för bästa ullskvallite. De gamla Mashad mattorna var utav mycket bra kvallite och tunna i väven. Under en tid, p.g.a höga productions kostnader, blev inte kvalliten accepterad från köparna och efterfrågan minskades betydligt. Detta hände ungefär tills i mitten av 1950- talet, då började en märkbar förbättring på kvalliten. Mattorna började stegvis likna konstverk med fina, smakfulla, tunna och detaljerade mönster. Många blomsorter, “Mir I Botah” fina medaljonger, brodyrer och girlander pryder Mashad mattorna. Färgerna är nästan alltid från växtriket. I Horasan finns det fullt med krapprot(en växtsort) och den ger en svag röd färg. Indigo blå den andra huvudfärgen som de använder. Knutarna som används är senneh (persisk knut) och ghiordes (turkisk knut). Mashad mattorna som är nämda efter Turkbaf, där de använder knutar ghiordes, har hög märkbar kvallite och skönhet.

Antik

Klassiska: Mattor som vävs i storstäder i permanenta verkstäder och med stabila vävstolar (i motsats till nomader). Dera mönster görs först på papper utav mattdesigner. Dessa mönster hålls troget fast under mattvävningens gång. Men även på dessa mattor kan det finnas små olikheter i väven.

Alla CarpetU2-mattor rengörs med högkvalitativa antibakteriella och mal skyddande produkter enligt persisk lag.

Grundläggande Kategori
Typ
Ursprung
Storlek/Form
Motiv
Kvallite'
Färg

Pin it

Liknande mattor som kanske intresserar er

Mashad - Antique
Mashad - Antique 170x123
50926 kr
Mattor Som Ni Sett
Mashad - Antique
Mashad - Antique 172x125
52340 kr

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!