fbÖppettider: Vi är tillgängliga Måndag-Fredag 09.00 - 16.00 och Lördag 09.00 - 14.00

Sultanabad - Antique Persisk matta 555x354

Sultanabad - Antique Persisk matta 555x354

 Image Zoom


Färgerna på varje matta ser olika ut beroende från vilket håll ni tittar på dem. Ni kan titta på mattan från olika synvinklar på nedanstående bilder:

  • Erbjudande: 205094 kr       -50%
  • Butikspris: 410199 kr
  • Mattkod: ant213-577
  • Storlek: 555x354 cm
  • Tjocklek: Medel (5-10 mm)
  • Oldness: 100+ (Antiker)
  • Lugg - Varp: Ull i Bomull
  • Knutarnas Täthet: cirka 120.000 Antal knutar per m²
  • Mattans färger:

Arak mattor: På landsbygden Farahan ligger staden Arak, förr känd som Sultanabad med 500.000 invånare som är byggd på ruiner av en liten stad som hette Daskerah. De moderna Arak, som betyder “god jord” är en rätt så ny stad med bördig mark. I staden finns det fästningen Sultanabad, där murar är sju(7) meter tjock. Mattorna som vävs i staden och i byar runt om liknar Sarough mattorna men kvaliteten, mönstren och färgerna är för det mesta avsedda för den Amerikanska marknaden. Arakmattorna är mycket hållbara p.g.a den mycket hårda väven och att de vävs med dubbel väv. Deras ull är utav mycket god kvalitet. Färger som de använder som grundfärg är röd, rosa, beige och mörkblå. Mönstren innehåller oftast en medaljong och runt om enfärgade ytor. Dessutom vävs de fylliga, täta, tuna och med kurvigt blommönster såsom Kirman mattorna.

Antik

Klassiska: Mattor som vävs i storstäder i permanenta verkstäder och med stabila vävstolar (i motsats till nomader). Dera mönster görs först på papper utav mattdesigner. Dessa mönster hålls troget fast under mattvävningens gång. Men även på dessa mattor kan det finnas små olikheter i väven.

Alla CarpetU2-mattor rengörs med högkvalitativa antibakteriella och mal skyddande produkter enligt persisk lag.

Horisontella eller vertikala skuggningar i luggen: Skuggningar i mattan beror på att matta var ihopvikt under frakten. Men när mattan blir utplacerad och upptrampad återhämtas den. Exempel

Abrash: P.g.a att ullen har olika mängder utav fett och salt, under färgningen suger ullet inte alltid upp samma mängd färg. Innan vävmingen syns inte det tydligt men efter vävningen får raderna olika färgnyanser. Det heter ( Abrash ) – och som på iranska betyder litet moln och visar naturligheten och äktheten i ullen då det inte använts kemiska medel. Exempel

Grundläggande Kategori
Typ
Ursprung
Storlek/Form
Motiv
Kvallite'
Färg

Pin it

Mattor Som Ni Sett
Sultanabad - Antique
Sultanabad - Antique 555x354
205094 kr

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!