fbÖppettider: Vi är tillgängliga Måndag-Fredag 09.00 - 16.00 och Lördag 09.00 - 14.00

Ardabil Persisk matta 321x131

Ardabil Persisk matta 321x131

 Image Zoom


Färgerna på varje matta ser olika ut beroende från vilket håll ni tittar på dem. Ni kan titta på mattan från olika synvinklar på nedanstående bilder:

  • Erbjudande: 4378 kr       -20%
  • Butikspris: 5478 kr
  • Mattkod: cls1672-341
  • Storlek: 321x131 cm
  • Tjocklek: Medel (5-10 mm)
  • Oldness: 0-20 (Ny)
  • Lugg - Varp: Ull i Bomull
  • Knutarnas Täthet: cirka 90.000 Antal knutar per m²
  • Mattans färger:

Ardabil mattor: Är de mest kända mattor i världen, namnet är taget ifrån staden Ardabil som ligger nära kaspiska havet i nordvästra Persien. En utav kollektionens "pärla" finns på Victoria & Albert musseet, som är en Ardabil matta. Det är en enastående matta och en av de få bevarade gamla mattor, där det är skrivet att den är vävd årtalet 1539 (946 persiskt årtal) enligt vår kalender. De första Ardabil mattor är med blommönster och olika medaljonger, enkla, utan symbolik och påminner om staden Täbriz mattor. De nyare Ardabil mattorna urskiljer sig mycket ifrån de äldre. Deras mönster har inspirerats ifrån gamla caucasier mattorna, huvudsakligen geometriska mönster ifrån Sirvan och Karabah mattor.

Klassiska: Mattor som vävs i storstäder i permanenta verkstäder och med stabila vävstolar (i motsats till nomader). Dera mönster görs först på papper utav mattdesigner. Dessa mönster hålls troget fast under mattvävningens gång. Men även på dessa mattor kan det finnas små olikheter i väven.

Alla CarpetU2-mattor rengörs med högkvalitativa antibakteriella och mal skyddande produkter enligt persisk lag.

Abrash: P.g.a att ullen har olika mängder utav fett och salt, under färgningen suger ullet inte alltid upp samma mängd färg. Innan vävmingen syns inte det tydligt men efter vävningen får raderna olika färgnyanser. Det heter ( Abrash ) – och som på iranska betyder litet moln och visar naturligheten och äktheten i ullen då det inte använts kemiska medel. Exempel

Grundläggande Kategori
Typ
Ursprung
Storlek/Form
Motiv
Kvallite'
Färg

Pin it

Mattor Som Ni Sett
Ardabil
Ardebil 321x131
4378 kr

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!