fbÖppettider: Vi är tillgängliga Måndag-Fredag 09.00 - 16.00 och Lördag 09.00 - 14.00

Ghom - Old Persisk matta 198x138

Ghom - Old Persisk matta 198x138

 Image Zoom


Färgerna på varje matta ser olika ut beroende från vilket håll ni tittar på dem. Ni kan titta på mattan från olika synvinklar på nedanstående bilder:

  • Butikspris: 114035 kr
  • Mattkod: spc266-461
  • Storlek: 198x138 cm
  • Tjocklek: Medel (5-10 mm)
  • Oldness: 60-80
  • Lugg - Varp: Ull med Silke i Silke
  • Knutarnas Täthet: cirka 640.000 Antal knutar per m²
  • Mattans färger:

Ghom mattor: Ghom eller Ghom är en stad i Iran som av Shiiterna anses helig. Den ligger 156 kilometer sydväst om Teheran vid stranden av floden Ghom och som är huvudstaden till landorten Ghom. Ghoms mattvävning började i stort sett under 1930-talet och dem har exprimenterat med olika gamla mattors mönster Senneh, Keshan, Isfahan och andra kända persiska mattor. En ny generation av mönsterskapare har skapat nya mönster med sällan, för persiska mattor sett, färger som ljus grön och turkosblå. På så sätt fick Ghom en ny egen karaktär. Bland många anrdra mönster är den kända tradgården Khesti. Khesi är ett mönster med återkommande fyrkanter och i dessa återges blommor och djur (föreställningar med fåglar, vingar, lejon, drakar) persiska gamla föreställningar från jakter eller andra olika historiska händelser. Bedjemattorna är också kända med olika religösa händelser. Mattorna har täta knutar och hög materialkvallite. Silket och den tunna ullen ger mattorna hög kvallitsklass.

Ålder slitage: På äldre mattor kan det finnas mindre slitage.

Klassiska: Mattor som vävs i storstäder i permanenta verkstäder och med stabila vävstolar (i motsats till nomader). Dera mönster görs först på papper utav mattdesigner. Dessa mönster hålls troget fast under mattvävningens gång. Men även på dessa mattor kan det finnas små olikheter i väven.

Alla CarpetU2-mattor rengörs med högkvalitativa antibakteriella och mal skyddande produkter enligt persisk lag.

Vävda på en eller på båda kortsidor av mattan: Vissa utav de nomadmatta mattor vävs med fransar på en eller på båda kortsidor som vävs till en kelim eller på ett konstnärligt sätt i små flätor. Det är en tllverklingsteknik som används utav vissa vävare för att mattan ska ha större/bättre hållbarhet men även för att visa deras begåvning. Exempel

Abrash: P.g.a att ullen har olika mängder utav fett och salt, under färgningen suger ullet inte alltid upp samma mängd färg. Innan vävmingen syns inte det tydligt men efter vävningen får raderna olika färgnyanser. Det heter ( Abrash ) – och som på iranska betyder litet moln och visar naturligheten och äktheten i ullen då det inte använts kemiska medel. Exempel

Grundläggande Kategori
Typ
Ursprung
Storlek/Form
Motiv
Kvallite'
Färg

Pin it

Liknande mattor som kanske intresserar er

Sultanabad - Old
Sultanabad - old 196x131
14433 kr
Jaf - Old
Jaf - old 192x150
10016 kr
Gabbeh - Old
Gabbeh - old 197x126
3153 kr
Keshan - Old
Kashan - old 210x134
7187 kr
Mattor Som Ni Sett
Ghom - Old
Qum - old 198x138
114035 kr

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!