fbÖppettider: Vi är tillgängliga Måndag-Fredag 09.00 - 16.00 och Lördag 09.00 - 14.00

Baluch Persisk matta 97x77

Baluch Persisk matta 97x77

 Image Zoom


Färgerna på varje matta ser olika ut beroende från vilket håll ni tittar på dem. Ni kan titta på mattan från olika synvinklar på nedanstående bilder:

  • Butikspris: 4015 kr
  • Mattkod: unq499-104
  • Storlek: 97x77 cm
  • Tjocklek: Medel (5-10 mm)
  • Oldness: 60-80 (Halv-Antiker)
  • Lugg - Varp: Ull i Ull
  • Knutarnas Täthet: cirka 120.000 Antal knutar per m²
  • Mattans färger:

Baluch mattor: Nomaderna Baluch är grupper från olika stammar som driver omkring mellan Persien och västra Afghanistan. Balucherna väver mycket tåliga ullmattor med hög kvallite’ som är mycket täta och hårda i vävningen. Varpen är utav ull och vissa gånger används getull. I de nyare mattorna används även bomullsvarp. Många mattor har dekorerad kelim på de båda kortsidorna som gör mattorna mer hållbara och att de skyddas mot fördärv. De tunna stråna i mattorna många gånger är ifrån getullen. Deras färger är naturliga i mörkrött, blå, brun, och svart. Deras mönster är geometriska och återkommer livsträdet ofta i olika former, (en symbolisk föreställning som ofta används till bedje-bikt mattor). Baluch mattorna som finns i staden Mashad kallas Mashad-Baluch, medan andra som säljs i staden Herat i Afghanistan är kända som Herat-Baluch.

Alla CarpetU2-mattor rengörs med högkvalitativa antibakteriella och mal skyddande produkter enligt persisk lag.

Abrash: P.g.a att ullen har olika mängder utav fett och salt, under färgningen suger ullet inte alltid upp samma mängd färg. Innan vävmingen syns inte det tydligt men efter vävningen får raderna olika färgnyanser. Det heter ( Abrash ) – och som på iranska betyder litet moln och visar naturligheten och äktheten i ullen då det inte använts kemiska medel. Exempel

Grundläggande Kategori
Typ
Ursprung
Storlek/Form
Motiv
Kvallite'
Färg

Pin it

Mattor Som Ni Sett
Baluch
Baluch 97x77
4015 kr

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!