fbÖppettider: Vi är tillgängliga Måndag-Fredag 09.00 - 16.00 och Lördag 09.00 - 14.00

Kelardasht Persisk matta 73x62

Kelardasht Persisk matta 73x62

 Image Zoom


Färgerna på varje matta ser olika ut beroende från vilket håll ni tittar på dem. Ni kan titta på mattan från olika synvinklar på nedanstående bilder:

  • Erbjudande: 1772 kr       -30%
  • Butikspris: 2546 kr
  • Mattkod: unq731-1252
  • Storlek: 73x62 cm
  • Tjocklek: Medel (5-10 mm)
  • Oldness: 40-60
  • Lugg - Varp: Ull i Bomull
  • Knutarnas Täthet: cirka 250.000 Antal knutar per m²
  • Mattans färger:

Kelardasht mattor: Byn Kelardasht ligger i norra delen av Iran, söder om Kaspiska havet och nära Alborz berget. I Kelardasht vävs underbara mattor men produktionen är liten. Mönstren i dessa mattor är oftast sex- eller åttahörniga och vissa kompletteras med en föreställning utav en skalbagge i mitten. I mitten av mattan, finns enkla raka dekorationselement tillsammans med blommor. Färgerna på dessa mattor är naturliga och ofta dominerar en djupt röd med mörkblå-svart och brun färg. Luggen är vävd utav tjockt, mjukt ull och varpen är i bomull. Dessa mattor är mycket tåliga.

Nomadmattor: Mattor som vävs utav nomader. Nomaderna förflyttar sig ständigt och bor aldrig i samma geografiskta område. Dem tillverkar handknutna mattor med flyttningsbara vävstolar. Därför kan mattorna ha små fel och mönstren vara i oordning. Dessutm vävs mattornas mönster ifrån minnet och beroende på varje vävteknikerns inspiration. Därför händer det några gånger att mönstren inte är likformade i hela mattan.

Alla CarpetU2-mattor rengörs med högkvalitativa antibakteriella och mal skyddande produkter enligt persisk lag.

Horisontella eller vertikala skuggningar i luggen: Skuggningar i mattan beror på att matta var ihopvikt under frakten. Men när mattan blir utplacerad och upptrampad återhämtas den. Exempel

Abrash: P.g.a att ullen har olika mängder utav fett och salt, under färgningen suger ullet inte alltid upp samma mängd färg. Innan vävmingen syns inte det tydligt men efter vävningen får raderna olika färgnyanser. Det heter ( Abrash ) – och som på iranska betyder litet moln och visar naturligheten och äktheten i ullen då det inte använts kemiska medel. Exempel

Grundläggande Kategori
Typ
Ursprung
Storlek/Form
Motiv
Kvallite'
Färg

Pin it

Mattor Som Ni Sett
Kelardasht
Kelardasht 73x62
1772 kr

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!